forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Konservēšana un pasterizācija: jautājums - atbilde

Autoklāvs

- Kas ir sterilizācija?

Produkta apstrāde hermētiski noslēgtā stikla vai alvas traukā. Sterilizācija tiek veikta virs 100 ° C (parasti 113 -120 ° C) temperatūrā un zem spiediena, parasti speciālajos autoklāvos.

- Kas ir pasterizācija?

Ilgstoša ​​produkta sildīšana salīdzinoši nelielā temperatūrā, parasti tā ir – 65 – 85 ° C. Dažu produktu pasterizācijai dažreiz pietiek ar līdz 60 ° C uzsildīšanu, citus jāsakarsē līdz 93 ° C. Pasterizācijas laikā iet bojā baktērijas, bet to sporas izdzīvo. Tieši tāpēc pasterizācijai pakļauj ēdienu, kas ir paredzēta ne pārāk ilgstošai glabāšanai, un glabāt to parasti rekomendē ledusskapī.

- Vai veselībai nav kaitīga dzelzs konservu trauks?

NKonservēšanas Iekārtasē, ar nosacījumu, ka tiek izmantots kvalitatīvs trauks: no baltas lakotas alvotas un hromētas alvas, bez šķembām un dziļiem iespiedumiem. No nekvalitatīvām burkām pārtikā var nokļūt metāli un citas veselībai kaitīgas vielas. Pēc konservu atvēršanas tās saturu, ja Jūs neplānojat to apēst vienā ēdienreizē, labāk pārlikt citā traukā, tāpēc ka jebkura konservu kārba sāk oksidēties.

Pievērsiet uzmanību: mūsu veikalā pārdodas tikai kvalitatīvas konservu kārbas no vadošajiem Latvijas ražotājiem.

Kuri produkti ir piemēroti konservēšanai?

Praktiski jebkuri, vienkārši katram produkta veidam tiek izvēlēta to apstrādei optimāli piemērota temperatūra un konservēšanas veids. No rakstiem, kas parādīsies šajā sadaļā, Jūs varēsiet uzzināt par dažādu produktu oriģināliem konservēšanas veidiem, un  interneta – veikalā - nopirkt konservēšanai nepieciešamās kārbas, vākus, autoklāvus un citu aprīkojumu.

 

 

Konso Serviss  Tālrunis: +371 29233943    E-mail : Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.   Purvciema iela 18, Rīga, LV-1035.