Sterilizēšanas režīmi
Konservi
№ receptes |
Nosaukums |
Taras tilpums, litri |
Sterilizēšanas temperatūra, о С |
Sterilizēšanas laiks, minūtes |
1-13 |
Gaļas konservi |
0,350…1,0 |
113-115 |
30-40 |
14-23 |
Putnu gaļas konservi |
0,350…1,0 |
112-114 |
30-35 |
24-25 |
Zivju konservi |
0,350…1,0 |
115 |
25-30 |
26-28 |
Dārzeņu konservi |
0,350…1,0 |
100 |
15-20 |
29-31 32-34 |
Asorti Marinētas sēnes |
0,350…1,0 |
110
|
30-40
|
Tomātu mērces
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
«Asā tomātu mērce» «Kubaņas mērce» «Gruzīnu tomātu mērce» «Mērce «Gardums»» «Astrahaņas mērce» «Latgaļu mērce» «Vasaras mērce» «Melnās jūras tomātu mērce» |
0,350…1,0 |
100 |
10-15 |
Augļu mērces
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
«Aprikožu mērce» «Plūmju mērce» «Plūmju-ābolu mērce» «Ābolu mērce» |
0,350…1,0 |
100 |
15-20 |
Dārzeņu konservi
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
«Zaļie zirnīši» |
0,350…1,0 |
115 |
30-35 |
«Sviesta pupiņas» |
0,350…1,0 |
115 |
25-30 |
«Ziedkāposti», «Saldie pipari» |
0,350…1,0 |
110 |
20
|
«Burkāni», «Bietes», «Jaunie kartupeļi» |
0,350…2,0 |
114 |
25-35 |
Brīdinājums. Ja tiek pārsniegts norādītais zaļo zirnīšu konservu sterilizēšanas laiks, konservu kvalitāte pasliktinās - zirņi var pārvārīties un izjukt.
Konservi tomātu mērcē
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
«Pupiņas ar sīpoliem tomātu mērcē» «Dārzeņu ragū» |
0,350…1,0 |
114 |
25-35 |
Dārzeņu sulas
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
«Skābētu kāpostu sula «Veselība» |
0,350…2,0 |
90 |
25-30 |
Sulas: Biešu-ābolu Burkānu-ābolu Burkānu-brūkleņu Burkānu-dzērveņu Burkānu-vīnogu |
0,350 |
114 |
30-35 |
0,500 |
|||
0,650 |
|||
0,80 |
|||
1,0 |
|||
2,0 |
Dabīgās sulas, sulas ar cukuru
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
Dabīgās sulas |
0,350…3,0 |
90 |
15-20 |
Sulas: multi sulas ar cukuru |
0,350…3,0 |
85 |
15-20 |
Kompoti un džemi
Nosaukums |
Taras tilpums, l |
Temperatūra, 0С |
Laiks, min. |
no augļiem ar kauliņiem, no augļiem ar sēkliņām, no ogām |
0,350…2,0 |
100 |
15-20 |